Hoefkens met aanwinst Sowah.

Carl Hoefkens is erg tevreden over slotoffensief Standard op transfermarkt: “Nu kan ons seizoen echt beginnen”

Money time voor Carl Hoefkens. Na de noodzakelijke kwaliteitsinjectie in de laatste dagen van de transferzomer moet Standard zondag de grote ommekeer inzetten op het veld van Eupen. “Als de resultaten nu nog niet volgen, mag iedereen scherp zijn voor ons.”

Thomas Standaert

Ondanks zijn gemiste start (3 op 18) bij Standard verscheen Carl Hoefkens vrijdagmiddag opvallend goed gemutst op zijn persconferentie. Het gevolg van een geslaagd slotoffensief op de zomermercato, waarin Standard met Isaac Hayden, Moussa Djenepo, Kamal Sowah en Steven Alzate nog vier grote vissen aan de haak sloeg. “Het einde van de mercato was top”, aldus een tevreden Hoefkens. “Ik kan alleen maar blij zijn met mijn huidige kern. De plaatsjes beloven duur te worden. Het was duidelijk dat we meer kwaliteit konden gebruiken. De club heeft op dat vlak uitstekend werk geleverd. Nu kan ons seizoen echt beginnen.”

Dringend resultaten verwacht

Deze week spraken CEO Pierre Locht en sportief directeur Fergal Harkin nog hun volste vertrouwen uit in Hoefkens, maar de Luikse T1 beseft zelf ook dat er vanaf nu dringend resultaten van hem worden verwacht. “Dat is het soort druk waar ik van hou. Als ik naar deze selectie kijk, dan denk ik dat we daar een heel goede ploeg mee kunnen bouwen. Al hebben we misschien nog een klein beetje tijd nodig omdat we nog maar één keer hebben kunnen trainen met de volledige groep. Maar als de resultaten nu nog niet volgen, dan is het niet meer dan normaal dat iedereen scherp zal zijn voor ons. Dat mag ook. Daar heb ik geen enkel probleem mee.”

Nieuwkomers speelgerechtigd

De seizoensambitie van voor de start van het seizoen - top zes en een Europees ticket - wilde Hoefkens niet meer uitspreken. “We gaan het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Voor het seizoen was dat inderdaad onze ambitie, maar we hebben een flinke achterstand opgelopen. Nu gaan we er alles aan doen om zo snel mogelijk de achtervolging in te zetten.”

Voor die achtervolging kan Hoefkens tegen Eupen meteen rekenen op zijn vier nieuwkomers. Alzate en Sowah waren al speelgerechtigd, Djenepo en Hayden kregen in de late namiddag hun werkvergunning. Ook opnieuw van de partij is Kostas Laifis, die gerehabiliteerd werd in de A-kern nadat hij eerder deze zomer nog een vertrek probeerde te forceren door niet te komen opdagen bij de start van de voorbereiding. “We hebben een goed gesprek gehad. Hij maakt kans om zondag in de selectie te zitten.”

“Blijf fan van Stef Peeters”

De coach reageerde ook nog op de uitspraak van Stef Peeters, die eerder deze week in een interview aan HBVL vertelde dat Hoefkens alleen stond in zijn wens om de middenvelder naar Sclessin te halen. “Ik ben en blijf een grote fan van Stef Peeters. Maar na overleg binnen de club hebben we de keuze gemaakt om voor Alzate en Hayden te gaan. Die knoop hebben we dus samen als club doorgehakt. Ik ben nog altijd overtuigd dat Peeters hier een meerwaarde had kunnen zijn, maar dat verwacht ik dus ook van een speler als Alzate.”

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik