Drie valse meldingen geluidsoverlast? "Nog één en je krijgt een GAS-boete”

© jve

© jve

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Schepen van Milieu Björn Prasse (Open VLD) komt met een opvallend voorstel. Hij wil mensen die binnen de dertig dagen tijd drie keer een incorrecte melding van overlast deden na de vierde keer beboeten. Het voorstel komt er na de sluiting van café Pand 18, waar de politie op 46 klachten slechts een keer overlast kon vaststellen.

Junior Verbeeke en Chris Snick

Na de gedwongen sluiting van café Pand 18 na een twist rond geluidsoverlast komt schepen van Milieu Björn Prasse (Open VLD) met een opvallend voorstel. Hij wil mensen die herhaaldelijk onterecht de ordediensten voor overlast bellen, bedenken met een retributie of GAS-boete.

Prasse benadrukt dat het om een persoonlijk voorstel gaat dat nog niet gedragen wordt door de meerderheidspartijen. “Het voorstel is geïnspireerd op de brief van de burgemeester aan de mensen van Pand 18. Daarin werd melding gedaan van 46 interventies voor geluidsoverlast terwijl maar liefst 45 daarvan negatief waren”, legt Prasse uit. “Dat heeft mij aan het denken gezet. Voor bijvoorbeeld een telefoongrap of een valse bommelding worden de kosten toch ook doorgerekend aan de verantwoordelijke?”

Concreet stelt Prasse het volgende voor. “Als iemand drie keer binnen de dertig dagen een melding van overlast doet die later niet correct blijkt, krijgt hij bij een vierde negatieve melding een boete. Zo'n maatregel kan pesterijen of buitensporige maatschappelijke kosten beperken”, zegt Prasse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen