Jordi Nijs deed DH Jeuk de das om.© Karel Hemerijckx

Plus ArtikelVLIJTINGEN 2 KDH JEUK 1 Voetbal Tweede provinciale A

Ex-rugpatiënt Jordi Nijs smeert DH Jeuk eerste puntenverlies aan: “Ik dacht dat mijn voetbalcarrière voorbij was”

De voetballiefhebbers die er zaterdagavond niet bij waren in Vlijtingen mogen zich voor het hoofd slaan, want de topper in tweede provinciale A tegen DH Jeuk liep over van mooi voetbal en een lawine aan kansen. Met zijn vijfde én zesde van het seizoen bewees de 33-jarige Jordi Nijs opnieuw helemaal de oude te zijn.

Marc Truyers

Dat de einduitslag maar 2-1 was, was vooral te danken aan de klasse van de doelwachters én het gebrek aan scherpte van de aanvallers. De vroege belegering van het doel van Haubrechts werd aan de overzijde abrupt onderbroken door Pieraerts. De nieuwe aanwinst van Jeuk, die zijn eerste basisplaats versierde, versloeg Neven met een rake overhoekse schuiver: 0-1.

© Karel Hemerijckx

Vlijtingen was niet van slag en sloeg meteen terug. Een puntgave voorzet van Van Cauter werd door een hoog opverende Nijs aan de tweede paal onhoudbaar binnen gekopt. De honger bij beide ploegen was duidelijk nog niet gestild. Een actieve Sven Bollen was enkele malen dicht bij de 2-1, maar ook Croes en Perveux moesten niet onderdoen.

Het (gemiste) kansenfestival kreeg ook na de pauze een vervolg, al was het vooral Haubrechts die meermaals aan de bak moest. De topper leek op een gelijkspel te gaan eindigen, tot aanvoerder Tans neerging bij een hoekschop. Ref Cuypers had een trekfout gezien en legde de bal op de stip. Nijs trapte de elfmeter feilloos binnen: 2-1.

© Karel Hemerijckx

Als je voor zo’n fase penalty moet fluiten, kan je er elke wedstrijd tien geven.

Jeuk-trainer Kevin Baets

In een verwoed slotoffensief hield Neven met enkele geweldige saves Croes en Brummans nog van de gelijkmaker. Jeuk-trainer Kevin Baets baalde als een stekker. “Als je voor zo’n fase penalty moet fluiten, kan je er elke wedstrijd tien geven”, fulmineerde de Jeuk-coach over de winning goal van Vlijtingen. “Perveux en Tans lopen gewoon tegen elkaar op. Als die strafschop niet valt, ben ik er zeker van dat het 1-1 blijft. Omdat ons blok zo goed stond, moest Vlijtingen meer en meer de lange bal hanteren. En als ze er toch eens door geraakten, stond Arne (Haubrechts, nvdr.) pal.”

© Karel Hemerijckx

“Eigenlijk hebben we het onszelf moeilijk gemaakt”, aldus matchwinnaar Jordi Nijs. “Als we met 3-1 gingen rusten, had niemand iets te zeggen. Na de pauze gingen we op ons elan door, maar we kregen de bal maar niet tegen de netten. Bovendien moesten we opletten niet tegen een counter aan te lopen.”

Na zijn dubbele hernia-operatie 1,5 jaar geleden is Nijs weer helemaal de goalgetter van weleer. “De vooropgestelde drie maanden revalidatie werden er uiteindelijk meer dan twaalf met allerlei complicaties. Ik had me er al bij neergelegd dat mijn voetballoopbaan over en out was, maar kijk waar ik vandaag sta.” 

© Karel Hemerijckx

VLIJTINGEN: Neven, Tans, M. Verjans, America, Kerkhofs, Van Cauter, J. Verjans, Wissels (29’ Boosten), Nijs (91’ Simons), Vanharen, S. Bollen (82’ Vandormael).

DH JEUK: Haubrechts, Brummans, D’Addazio (56’ Hendrix), Goessens, Smolders (68’ Herckens), Pieraerts, Vanderbemden, Croes, Rega, Nicolas (80’ Brnardic), Perveux.

DOELPUNTEN: 7’ Pieraerts 0-1, 11’ Nijs 1-1, 76’ Nijs (strafschop) 2-1.

STRAFSCHOP: 76’ Nijs (Vlijtingen, omgezet).

GELE KAARTEN: J. Verjans, America.

SCHEIDSRECHTER: B. Cuypers.

TOESCHOUWERS: 120. (matr)

()

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer