Sammy Mahdi en Hilde Crevits.
Volledig scherm
Sammy Mahdi en Hilde Crevits. © VTM NIEUWS

CD&V wil het hard spelen en eist extra geld voor kinderopvang: "Als er niet wordt geïnvesteerd, kan je niet verder”

UPDATE“Als er geen investeringen komen in de kinderopvang, komt er geen Septemberverklaring.” Dat heeft CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zondag gezegd in ‘De zevende dag’. CD&V wil 300 tot 350 miljoen euro vrijmaken en lijkt daar nu een breekpunt van te maken. Vlaams minister Hilde Crevits herhaalt bij VTM NIEUWS de noodzaak van extra investeringen, maar slaat een zachtere toon aan dan haar voorzitter. “Ik heb zelf geen veto’s en sta open voor alle voorstellen.”

97 reacties

  • Katia Mistianes

    7 maanden geleden
    "Kinderopvangprijs is afhankelijk van het inkomen." Zoals geweten, kunnen niet-werkenden genieten van een zeer goedkope opvangprijs, want hun inkomen is laag. Vraag is: waarom uw kind afgeven, als men thuis zit? Omdat thuisblijven met uw eigen kind lastiger is, dan gaan werken. En niét gaan werken, is nog beter. Als de baby niet thuis is, is het rustig, thuis.
  • lars vandenberge

    7 maanden geleden
    Sluit niet- werkende ouders uit bij de opvang. Dan heb je plots plaats genoeg
  • Hilde Heddebauw

    7 maanden geleden
    Eindelijk! een partij die opkomt vr het welzijn v pasgeboren kinderen!Een pasgeboren kind moet in alle rust ter wereld komen,om in alle rust te kunnen wennen aan de nieuwe omgeving, aan de contacten waarmee het in alle rust een band kan scheppen.Hoe is dit mogelijk wanneer deze 'moederfiguren',in alle haast en stress,hun aandacht moeten delen met 9 kinderen?? En wat zijn de gevolgen voor deze kinderen?Het lijkt me dat we in 'n wereld wonen waarin het hebben belangrijker is te hebben dan te zijn.
  • Wilfried Vanden Berg

    7 maanden geleden
    Crevits is weer in actie getreden . Met veel beloftes , en zeer mooie verhaaltjes voor stemmen te ronselen . Maar het verleden van deze dame vertelt voor de nuchtere mensen , dat al wat ze tracht te verkopen als zoete broodjes , zure haring is . Daar komt nooit iets van terecht . In al haar vorige functies heeft ze dat al meermaals bewezen .
  • Ludo Hermans

    7 maanden geleden
    Politici moeten regeren zoals een goede huisvader/moeder. Wie besteelt nu z'n eigen kinderen?