VIDEO. Een aanfluiting voor de Italiaanse keuken? Filippo Ganna lacht groen wanneer hij de ananas van zijn pizza Hawaï haalt

Geen ketchup bij de pasta doen, je spaghetti niet snijden… De Italiaanse keuken heeft een aantal regels waar nu eenmaal niet aan geraakt mag worden. Ook bij het zien van ananas op pizza rollen Italianen met de ogen. Een pizza Hawaï zal u dan ook niet meteen in Italië op de menukaart zien staan. In de Ronde van Spanje kreeg Filippo Ganna er wel mee te maken.

Na de lastige etappe van zaterdag kregen de renners van Ineos Grenadiers ’s avonds pizza geserveerd. Het werd pizza Hawaï, een pizza die wereldwijd voor- en tegenstanders heeft. Als volbloed Italiaan hoeft het niet te verwonderen dat Filippo Ganna vriendelijk paste voor de pizza, of toch de ananas erop.

Ploegmaat Geraint Thomas legde op Instagram vast hoe de Italiaan het gele fruit deskundig van zijn pizza haalde, om het vervolgens toch in zijn mond te stoppen. “Heerlijk”, ziet hij er toch de humor van in. “Goed toch?”, vraagt Thomas vervolgens serieus. Waarop Ganna bevestigend antwoordt: “Si!”

(mvh)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer