Vandaal beschadigt herdenkingsbord van man die overleed voor ogen van vrienden

© if

De ouders van James Seynaeve hebben klacht ingediend bij de politie. Een vandaal beschadigde de herdenkingsplaats van hun verongelukte zoon.

gsd

James Seynaeve (20) uit Meulebeke kwam op 6 december 2014 om het leven bij een auto-ongeval langs de Rijksweg in Roeselare. De jongen was samen met zijn vriendin op de terugweg van de kerstmarkt toen zijn Opel Astra voor de ogen van zijn vrienden die achter hem reden tegen een verlichtingspaal belandde.

James overleefde de klap niet. Vorig jaar werd op de plaats van het ongeval een SAVE-bord geplaatst. Het werd een herdenkingsplaats voor James, waar naast zijn foto bloemen, een kaars en een porseleinen ster werden geplaatst. Eergisteren kregen de ouders van de jongen echter te horen dat de plaats voor een stuk was vernield.

“De lantaarn was kapot gestampt en de kaars was verdwenen”, zucht mama Annick Vandevelde. “Ook de porseleinen ster die we hadden gekregen van andere ouders van een verongelukt kind, en die voor ons een grote emotionele waarde had, was stuk.” Gistermorgen ging de papa van James ter plaatse om alles op te ruimen. Het was duidelijk dat de vernielingen het werk waren van een vandaal.

Oproep op Facebook

“We hebben aangifte gedaan bij de politie, want we zullen een nieuwe lantaarn plaatsen”, zegt Annick. “Voor ons is het een symbool om onze zoon te eren, om onze liefde te tonen, om duidelijk te maken dat we hem niet vergeten zijn. We proberen het zo te verwerken.”

De ouders zullen een oproep doen op Facebook om getuigen te vinden. “We kunnen niet geloven dat iemand het op onze zoon gemunt heeft. Misschien was het iemand die dronken was of gewoon een slechte dag had?”, besluit Annick.

LEES OOK: Verongelukt voor ogen van beste vrienden

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen