© AFP

Vrijgesproken Benjamin Mendy maakt na twee jaar rentree en pakt met Lorient een punt tegen AS Monaco

AS Monaco is zondagmiddag op de vijfde speeldag in de Ligue 1 niet verder gekomen dan een 2-2-gelijkspel op het veld van Lorient. Monaco leek op weg naar de overwinning, maar gaf die in het absolute slot alsnog uit handen. Bij Lorient viel Benjamin Mendy in. De Franse verdediger werd twee maanden geleden vrijgesproken nadat hij verdacht werd van verkrachting en aanranding.

vva
Bron: BELGA

De wedstrijd begon slecht voor Monaco, dat na amper twee minuten spelen al tegen een achterstand aankeek na een doelpunt van Aiyegun Tosin. Aleksandr Golovin (17.) stelde iets na het openingskwartier echter orde op zaken voor de competitieleider. Een tweede doelpunt liet lang op zich wachten, maar in de tweede helft leek invaller Folarin Balogun (69.) de Monegasken alsnog de drie punten te bezorgen. Via Romain Faivre (90. + 8) sleepte Lorient in de slotseconden echter toch nog een onverhoopt punt uit de brand voor de thuisploeg.

© AFP

Onze landgenoot Eliot Matazo begon op de bank bij Monaco maar mocht in de 83e minuut invallen. Voor Mendy waren het aan de overkant dan weer zijn eerste speelminuten in twee jaar tijd. De Franse verdediger had zes aanklachten voor verkrachting aan zijn been, maar werd twee maanden geleden vrijgesproken.

AS Monaco blijft ondanks het puntenverlies alleen leider in de Ligue 1 met 11 punten. OGC Nice, dat vrijdagavond een knappe 2-3-zege boekte tegen PSG, is tweede met 9 punten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer