Jago Geerts.© @fullspectrum.media

Jago Geerts pakt GP-zege in Maggiora, de wereldtitel MX2 is voor Adamo na zware crash van Liam Everts

Jago Geerts heeft in Maggiora zijn zevende GP-zege van het seizoen gepakt. Maar de gevierde man was Andrea Adamo, die voor eigen volk de wereldtitel in de MX2 pakte.

Jürgen Schrooten

Adamo begon met 48 punten voorsprong op Liam Everts aan de voorlaatste Grote Prijs. Als hij voor eigen volk de wereldtitel wou pakken, moest Adamo die kloof vergroten tot minstens 60 punten. En dat flikte de Sicilaan ook. Een derde plaats (3+3 in reeksen) was meer dan voldoende. Ook al omdat Everts in de tweede reeks zwaar onderuit ging.

Net als Prado in de MXGP, was regelmaat het codewoord voor Adamo. De Red Bull KTM-rijder - die getraind wordt door Joël Smets - won ‘slechts’ twee GP’s en vier reeksen, maar hij bleef blessurevrij én pakte altijd en overal de nodigde WK-punten. “Ik kan het niet geloven. Het is net alsof ik in een droom leef”, schudde Adamo het hoofd. “Maar het is blijkbaar geen droom. Ik ben verdorie wereldkampioen!”

Zware val Everts

Jago Geerts pakte in Maggiora zijn zevende (!) GP-zege van het seizoen. In de eerste reeks moest de Kemea Yamaha-rijder nog zijn meerdere erkennen in Längenfelder, maar in de tweede manche waren de rollen omgekeerd. De Balenaar - die vier Grote Prijzen miste door blessureleed - wipte ook over Everts naar de tweede plaats in het wereldkampioenschap.

Everts staat met nog één Grote Prijs te gaan (komende zondag in Matterley Basin) derde in het WK, met evenveel punten als Längenfelder. De Lummenaar maakte op het einde van de tweede reeks een zware crash en moest de strijd staken. Hoewel hij nog op eigen kracht naar de paddock reed, is het afwachten hoeveel averij Liam heeft opgelopen.

  rr

MX2: 1. Geerts (2+1) 47, 2. Längenfelder (1+2) 47, 3. Adamo (3+3) 40, 4. De Wolf (9+4) 30, 5. Benistant (7+5) 30,... 7. L. Coenen (5+7) 30, 12. Everts (4+DNF) 18,. 14. S. Coenen (15+15) 12. WK-stand (18/19): 1. Adamo 779, 2. Geerts 706, 3. Everts 702, Längenfelder 702, 5. L. Coenen 558,... 16. S. Coenen 244.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer