© Reuters, Twitter/X

Brandenburger Tor in Berlijn beklad met verf door klimaatactivisten

Activisten van de beweging Letzte Generation (Laatste Generatie) hebben zondag de Brandenburter Tor, het beroemdste monument van de Duitse hoofdstad Berlijn, beklad met gele en oranje verf. Ze willen daarmee aandacht vragen voor de strijd tegen de klimaatverandering.

Bron: BELGA

Op beelden is te zien hoe ze verf meters hoog spuiten met aangepaste brandblussers. Veertien personen werden ter plaatse opgepakt tijdens de actie, meldt de plaatselijke politie.

Volgens een mededeling eist de groep het einde van het gebruik van fossiele energiebronnen. Ten laatste in 2030 willen ze een uitstap uit gas, steenkool en motorbrandstoffen. “Het is hoog tijd dat bondskanselier Olaf Scholz zich duidelijk uitspreekt”, zegt woordvoerder Marion Fabian in de mededeling. Poetsploegen zijn inmiddels de verf aan het verwijderen.

Vrijdag kwamen in Duitsland al tienduizenden manifestanten op straat om nieuwe stappen te eisen in de strijd tegen klimaatverandering.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© REUTERS

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer