Het doelpunt van Trossard.© REUTERS

Met dank aan Leandro Trossard: Arsenal vloert Everton dankzij knappe goal van Rode Duivel

Op de vijfde speeldag in de Premier League heeft Arsenal geen steek laten vallen op bezoek bij Everton, met Amadou Onana de hele wedstrijd in de basis. Op Goodison Park hield de vicekampioen het zondag zuinig met dank aan de ingevallen Leandro Trossard (28). De Rode Duivel maakte het enige doelpunt van de partij (0-1).

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

Arsenal leek na twintig minuten de ban te breken toen Eddie Nketiah een verloren bal randje buitenspel oppikte. De kersverse Engelse international legde terug op Fabio Vieira die een splijtende pass op Gabriel Martinelli verstuurde. De Braziliaan legde overhoeks binnen, maar de VAR keurde het doelpunt af vanwege voorafgaand buitenspel van Nketiah. Tot overmaat van ramp liep Martinelli bij de actie nog een blessure op en werd hij meteen naar de kant gehaald voor Leandro Trossard.

Arteta omhelst matchwinnaar Trossard.© AFP

De Gunners hadden veel balbezit maar ook veel moeite met het stugge spel van de Toffees. De rust bracht beterschap, maar de pogingen van Nketiah en Oleksandr Zinchenko werden afgeblokt. Twintig minuten voor tijd rondde Trossard een zoveelste combinatie van Arsenal knap af. Na een kort genomen corner van Martin Odegaard ging de bal via Bukayo Saka naar de Rode Duivel, die het leer via de binnenkant van de paal in één tijd voorbij Everton-keeper Jordan Pickford schoot. Arsenal duwde door, maar zowel Odegaard als Fabio Vieira liet na om de score verder uit te diepen. Everton kon daarentegen geen vuist maken en kon de debuterende David Raya te weinig bedreigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door de overwinning blijven de mannen van Mikel Arteta in het spoor van Manchester City, dat zaterdag ging winnen bij Conference League-winnaar West Ham, mede dankzij een eerste doelpunt van Jérémy Doku voor de Citizens (3-1). Man City heeft nog altijd het maximum van de punten, Arsenal, Liverpool en Tottenham volgen op twee eenheden.

Trossard.© REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer