© AP

Meesterknecht Sepp Kuss viert met Vuelta eerste eindzege in grote ronde, maar: “Dit verandert me niet”

De Amerikaan Sepp Kuss (Jumbo-Visma) heeft zich zondag zoals verwacht tot eindwinnaar in de Ronde van Spanje gekroond. Hij kwam in het razendsnelle slotcriterium in hoofdstad Madrid niet meer in de problemen. “Al heb ik vandaag meer afgezien dan op de Angliru”, blies hij uit met de glimlach.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

“Ongelooflijk: ik denk dat vandaag de rit was waarin ik het meeste heb afgezien van de hele ronde. Meer dan op de Angliru. Ik had al het gevoel dat het een snelle wedstrijd zou worden als ik al die sterke jongens zich zag klaar maken om te ontsnappen, in het begin van de koers. Ik ben blij dat het voorbij is”, lachte Kuss.

Meesterknecht Kuss pakte voor het eerst in zijn carrière zelf de eindzege in een grote ronde. Of hem dat zal veranderen, als mens? “Neen, helemaal niet. Ik blijf mezelf. Dit verandert zeker mijn leven, maar ik ga gewoon terugblikken op deze ervaring met veel plezierige herinneringen. Het is nog steeds aan het inzinken. Ik denk dat dat best wat tijd zal vragen.”

Hoe Kuss zijn eindzege gaat vieren? “Deze avond is er een groot feest. Mijn familie en vrienden zijn hier, dat gaat heel speciaal zijn. Samen zijn met de renners en de staf, de verhalen van de voorbije drie weken vertellen. Zoveel herinneringen. Goeie tijden.”

© REUTERS

© AP

© AP

© AP

© EPA-EFE

© SOPA Images/LightRocket via Gett

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer