Amerikaanse soldaten bij een vorige NAVO-oefening
� 2023 by ZUMA Press Wire

NAVO organiseert grootste militaire oefening sinds Koude Oorlog met 40.000 militairen

De NAVO organiseert volgend jaar haar grootste militaire oefening in collectieve verdediging sinds 1989. Dat heeft de Nederlandse admiraal Rob Bauer aangekondigd. De oefening, die de naam "Steadfast Defender" kreeg, zal meer dan 40.000 militairen bijeenbrengen, bevestigde de hoogste militair van het bondgenootschap.

"De alliantie organiseert in 2024 haar grootste collectieve defensieoefening sinds het einde van de Koude Oorlog", gaf Bauer als voorbeeld van de mate waarin de troepen van de NAVO voorbereid zijn. Hij deed zijn uitspraak na afloop van een bijeenkomst in Oslo van het militaire comité van het bondgenootschap, waarvan hij de voorzitter is. 

"Meer dan 40.000 militairen uit de hele alliantie zullen oefenen in Duitsland, Polen en de Baltische landen", voegde de admiraal eraan toe. Hij zei dat de NAVO sinds jaren "een nieuw tijdperk in de collectieve verdediging" voorbereidt. "We zijn nog nooit zo sterk en zo goed voorbereid geweest om het hoofd te bieden aan crisissen en dreigingen", aldus Bauer.

Meest gelezen