Bollentrui Remco Evenepoel is tevreden over Vuelta en blikt alweer vooruit naar volgend doel: “Een week rusten en dan weer scoren”

Remco Evenepoel blikt tevreden terug op zijn Ronde van Spanje: “Ik ben toch trots en blij.” De ex-wereldkampioen blikte ook al vooruit op zijn volgende doel.

Valerie Van Avermaet, Sebastiaan De Kocker

”Ik ben tevreden met deze Vuelta”, zei Evenepoel al vlak voor de start van de slotrit van deze Vuelta. “Enkel die dertiende rit viel tegen. We mogen niet teleurgesteld zijn. Ik heb toch drie ritten gewonnen, bijna een vierde zelfs. Dat is toch een mooi resultaat. Ik weet zelf nog steeds niet goed hoe ik het mentaal heb gedaan om een dag na die inzinking de rit te winnen. Ik was echt leeg, maar op het moment dat ik erna mijn fiets nam, voelde ik dat ik goede benen had. Het was misschien een soort revanche. Daarna heb ik mijn moraal opnieuw gevonden. Ik heb geantwoord met de pedalen.”

“Ik ben trots en blij. Voor die off day heb ik nog altijd geen uitleg. Daarna ging alles goed. Ik sluit hier af met positieve gevoelens en mooie herinneringen. Die dertiende rit moet ik nu vergeten. Ik heb hier geleerd om defensiever te koersen, om met verschillende situaties en teleurstellingen om te gaan. Deze Vuelta zal mij zeker helpen in de toekomst.”

“Nu komt er een lange winter aan. Ik zal nog niet beginnen met koersen in januari. We hebben dus tijd om ervoor te zorgen dat alles in orde zal zijn voor de Tour. Ik heb vertrouwen in de ploeg. We zullen aan de start van de Tour staan met de beste voorbereiding die mogelijk is.”

© REUTERS

Ook na de slotrit was Evenepoel tevreden en blikte hij alweer vooruit naar een volgend doel. Onze landgenoot maakte nog maar eens mee de koers in de slotrit en strandde uiteindelijk op een zucht van de zege. “Proberen weg geraken en rit winnen, was mijn plan. Ik had wat rappe mannen mee waardoor het heel moeilijk was. Ik strand op meter op 200, maar ik heb deze Vuelta goed afgesloten. Ik wist nog van vorig jaar dat het veel draaien en keren is in de slotrit, eigenlijk is dat makkelijker om voorin te doen dan in het pak. Groves heeft mij niet bedankt, maar ik verwacht wel een premietje”, grapte Evenepoel nog.

“Ik heb me geamuseerd, dat is het belangrijkste. Ik hoop dat ik deze vorm kan vasthouden tot Lombardije, nog paar percentjes erbij en dan hoop ik dat ik daar nog een laatste keer kan scoren. grapt. Nu een weekje rusten, dan weer trainingsblokje en dan komt Lombardije er snel aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen