© X

Woedende passagiers Brussels Airlines lopen tarmac op om te gaan protesteren bij vliegtuig dat al twee dagen stilstaat

Een vliegtuig van Brussels Airlines staat sinds vrijdagavond aan de grond in de Congolese hoofdstad Kinshasa met technische problemen. Nadat de vlucht zaterdag voor de tweede dag op rij geannuleerd was, ontstond er onrust bij de passagiers, zo bevestigt de luchtvaartmaatschappij na berichten op X.

Bron: BELGA

Het vliegtuig, een langeafstandstoestel Airbus A330 met registratie OO-SFF, had normaal vrijdag vanuit Kinshasa moeten vertrekken richting Brussel met zowat 230 passagiers, maar technische problemen gooiden roet in het eten. De vlucht werd uitgesteld naar zaterdag, maar moest dan “helaas een tweede keer worden uitgesteld”, zegt Joëlle Neeb, woordvoerster van Brussels Airlines. “Als gevolg van de tweede annulatie was er wat onrust op de luchthaven van Kinshasa.”

Er was niet alleen onrust in de terminal, maar een tiental passagiers zou ook het tarmac betreden hebben om te gaan protesteren bij het vliegtuig. De piloten en het boordpersoneel zouden zich in het toestel hebben moeten verschansen tot de amokmakers enkele uren later door de ordediensten konden ontzet worden.

Excuses

“We bieden onze passagiers onze oprechte excuses voor het ongemak als gevolg van deze annulaties”, zegt Neeb nog. “De veiligheid van onze passagiers en bemanning blijft te allen tijde onze topprioriteit. Al onze teams doen hun uiterste best om onze passagiers zo snel mogelijk naar hun eindbestemming te brengen.”

De reizigers kregen hotelovernachtingen aangeboden. Andere vluchten van Brussels Airlines van en naar Kinshasa ondervinden geen problemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER