© EPA-EFE

Real Madrid behoudt maximum na nipte zege tegen Real Sociedad

Real Madrid, zonder de nog een tijdje geblesseerde Thibaut Courtois, heeft zondagavond in eigen huis met 2-1 gewonnen van het Baskische Real Sociedad op de vijfde speeldag in La Liga.

Valerie Van Avermaet

Het was het team uit San Sebastian dat in Madrid, waar enkele uren eerder de 78e editie van de Vuelta zijn ontknoping kende, al snel op voorsprong klom. Ander Barrenetxea wist na 5 minuten doelman Kepa, die gehaald werd om de afwezigheid van Courtois op te vangen, te verschalken: 0-1. Vlak na rust zorgde Federico Valverde voor de gelijkmaker, een treffer van Joselu op het uur leverde de Koninklijke de volle buit op.

Met vijftien punten uit vijf wedstrijden is Real het enige team in Spanje dat nog een perfect rapport kan voorleggen. Eerste achtervolger FC Barcelona, dat zaterdag met forfaitcijfers won van Betis en komende week Antwerp ontvangt op de openingsspeeldag van de groepsfase in de Champions League, volgt op twee punten. Real Sociedad bengelt met zes punten in de middenmoot.