Duplantis in actie in Eugene.© Getty Images

Atletiekgeschiedenis! Armand Duplantis verbetert zijn eigen wereldrecord polsstokspringen met één centimeter

De regerende wereld- en olympisch kampioen Armand ‘Mondo’ Duplantis (23) heeft zijn eigen wereldrecord polsstokspringen verbeterd tijdens de Diamond League in Eugene. Met 6m23 doet de Zweed één centimeter beter dan in Clermont-Ferrand in februari. Vorige week probeerde de Zweed het wereldrecord ook al te breken op de Memorial Van Damme, maar zijn drie pogingen mislukten toen. Hij pakte toen wel een meetingrecord.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het wereldrecord van Duplantis stond sinds februari van dit jaar op 6m22, een hoogte die hij in zaal overschreed in het Franse Clermont-Ferrand. Daar deed hij in Eugene dus één centimeter bij. Zijn persoonlijk outdoorrecord verbeterde Duplantis zondagavond met twee centimeter, want dat stond sinds het WK van vorig jaar in Eugene op 6m21.

Ben Broeders, de vaste trainingsmaat van Duplantis, was zondag zesde met een teleurstellende 5m52. Zijn seizoensbeste bedraagt 5m76, zijn nationale record 5m85.

Het nieuwe wereldrecord wordt gevierd.© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer