© BELGA

Hoefkens dankt nieuwkomers voor eerste zege na 3 op 18: “Soms is het een voordeel om de achtervolger te kunnen zijn”

De eerste seizoenszege is eindelijk een feit voor Standard en Carl Hoefkens, met dank aan de nieuwkomers. “We staan nog niet waar we willen staan, maar mentaal is dit een belangrijke overwinning”, vond Hoefkens.

Hoefkens zag hoe zijn ploeg in Eupen een ander gezicht toonde dan voor de interlandbreak. Met meer maturiteit, meer rust aan de bal en vooral meer doelpunten. Nieuwkomers Kanga (0-1) en Kawabe (0-2) zetten de Rouches net voor de rust op rozen. Na de pauze pikte ook debutant Sowah (0-3) zijn goaltje mee. “Dit is het voetbal wat ik met Standard wil spelen”, zei Hoefkens. “Ik zag een ploeg die dominant wil voetballen. We staan nog niet waar we over een maand willen staan, maar op mentaal vlak is dit een heel belangrijke overwinning.”

Ondanks de 0-3-voorsprong na 75 minuten haalde Standard met dichtgeknepen billen het eindsignaal. Invaller Finnbogason lukte tien minuten voor tijd de 1-3 waarna er nog een doelpunt van Paeshuyse werd afgekeurd na een dubbele VAR-check en Alzate in minuut 103 werd uitgesloten met een tweede gele kaart.

Met zes speeldagen vertraging lijkt het seizoen van Standard 2.0 nu eindelijk te kunnen beginnen. “Het enige jammere is dat we nu aan een inhaalrace moeten beginnen. Maar soms is het ook een voordeel om de achtervolger te kunnen zijn. Ik ben vooral blij dat de supporters vanavond een feestje kunnen vieren omdat zij ons altijd zijn blijven steunen, ook na die 3 op 18.” (thst)

(LD)

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik