Archiefbeeld: Chinees minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi.© AP

Chinese minister van Buitenlandse Zaken op bezoek in Rusland

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi brengt van maandag tot donderdag een bezoek aan Rusland voor gesprekken over veiligheidskwesties. Dat heeft zijn kabinet maandag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

“Op uitnodiging van Nikolaj Patroesjev, secretaris van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie, zal Wang Yi (...) naar Rusland reizen om deel te nemen aan de achttiende sessie van het Chinees-Russisch Strategisch Veiligheidsoverleg”, aldus een verklaring op de website van het ministerie.

China en Rusland zijn al lange tijd bondgenoten en beroemen zich vaak op hun “grenzeloze” partnerschap en hun economische en militaire samenwerking, die alleen maar intensiever zal worden.

In een briefing zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat Wang Yi zijn ambtgenoot Sergej Lavrov zou ontmoeten en dat de twee “hun inspanningen zouden richten op het versterken van de samenwerking op het internationale toneel”.

De banden tussen Peking en Moskou zijn nog hechter geworden sinds de inval van Rusland in Oekraïne in 2022, die China weigerde te bekritiseren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer