© Getty Images

De verloren zoon is terug: Sergio Ramos helpt oude liefde Sevilla aan eerste competitiezege bij terugkeer, Rode Duivel beslist wedstrijd

Sevilla heeft zijn eerste driepunter van het seizoen te pakken. De Europa League-winnaar beleefde een moeilijke competitiestart, maar kon zondag eindelijk eens winnen. De fans in het Ramón Sánchez Pizjuán zagen hoe verloren zoon Sergio Ramos (37) meteen belangrijk was bij zijn terugkeer en hoe Rode Duivel Dodi Lukebakio (25) zijn nieuwe team de overwinning schonk.

Quinten Torfs

Voor Sergio Ramos werd het een avond om niet snel te vergeten. De centrale verdediger tekende geen nieuw contract bij Paris Saint-Germain en koos voor een terugkeer naar oude liefde Sevilla. Ramos legde deze zomer aanbiedingen uit Turkije en Saudi-Arabië naast zich neer en zal zich zijn keuze nog niet beklaagd hebben. Maar liefst achttien jaar na zijn laatste optreden voor de club vierde de Spaanse recordinternational zondagavond tegen UD Las Palmas zijn terugkeer en vijftigste wedstrijd in het shirt van Sevilla. Ramos was daarbij meteen van goudwaarde door deze verdedigende actie in zijn gekende stijl.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ramos verliet zijn jeugdclub Sevilla in 2005 om te tekenen voor Real Madrid. Zestien jaar speelde hij voor de Koninklijke, waar hij uitgroeide tot een ware clublegende. Na een kort verblijf in Parijs is de centrale verdediger opnieuw ‘thuis’. Woensdag begint Sevilla tevens aan de poulefase van de Champions League tegen RC Lens. De club werd vorig seizoen pas twaalfde in La Liga, maar won de Europa League.

Ramos in actie tegen Las Palmas.© Getty Images

Beslissende Rode Duivel

De kop is eraf voor Sevilla. De troepen van coach José Luis Mendilibar wonnen in eigen huis met het kleinste verschil van Las Palmas en daar mocht de Spaanse tacticus zijn Belgische winger voor bedanken. Lukebakio, die deze zomer voor tien miljoen overkwam van Duitse degradant Hertha Berlijn, opende zijn conto voor Sevilla met het beslissende doelpunt in de 71ste minuut.

Lukebakio viert zijn eerste doelpunt voor Sevilla.© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer