Welke geldvreters trekken de woonkosten van Hilde en het gezin van Glenn omhoog? Experten Dorien Aerts (VITO), Kenneth Vansina (Independer) en Stijn Derynck (Het Financieel Huis) nemen hun kosten onder de loep.
Volledig scherm
PREMIUM
Welke geldvreters trekken de woonkosten van Hilde en het gezin van Glenn omhoog? Experten Dorien Aerts (VITO), Kenneth Vansina (Independer) en Stijn Derynck (Het Financieel Huis) nemen hun kosten onder de loep. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

“We zien het nut van zonnepanelen niet in.” Zijn de experts het eens met de energiekeuzes van Hilde en Glenn of kunnen ze besparen?

Glenn en Zerlina zijn iedere maand 1.398 euro kwijt aan woonkosten, zoals de afbetaling van hun hypotheek en energiefactuur. Ook Hilde en Pedro betalen iedere maand 1.240 euro. Toch hoeven die bedragen niet zo hoog te liggen. De experten van September Geldmaand leggen uit hoe zij, en veel andere Vlamingen, elke maand vele euro’s kunnen besparen: “Met dit energiecontract betaal je in één klap 25 procent minder.”