Man zoekt kortste weg naar station en loopt dan maar langs de spoorweg in Boortmeerbeek

In Boortmeerbeek is een man opgepakt die langs de treinsporen wandelde. Hij zou de sporen ook overgestoken zijn om het station te bereiken. Door de spoorloper moesten de treinen erg traag rijden. "Op of naast de sporen lopen, is verboden en het is bovendien levensgevaarlijk", waarschuwt Frédéric Petit van Infrabel.

Maandagochtend rond 08.30 uur kreeg spoorwegbeheerder Infrabel een melding over een man die naast de sporen wandelde, dicht bij het station van Hever (Boortmeerbeek). Daar zou hij ook de sporen overgestoken hebben om het station te bereiken. De politie werd verwittigd en de man werd opgepakt.

Door de wandeltocht moesten de treinen voorzichtig rijden, wat voor vertragingen zorgde. Ook het autoverkeer werd verstoord, omdat de slagbomen uit veiligheid naar beneden bleven. Het verkeer moest plaatselijk omrijden.

"Dagelijks krijgen we verschillende meldingen van mensen die op of naast de sporen lopen", zegt Frédéric Petit van Infrabel. "Dat is verboden en bovendien levensgevaarlijk. Vorig jaar waren er zes dodelijke slachtoffers als gevolg van spoorlopen. Daarnaast zorgt het telkens voor vertragingen."

De spoorloper in kwestie zou volgens de politie mogelijk onwettig in ons land verblijven. Dat wordt nu onderzocht door de dienst Vreemdelingenzaken.

Meest gelezen