Voorzitster Ecolo komt met taxi naar tv-uitzending waarin ze autoloze zondag bejubelt, maar verdedigt zich tegen kritiek: “Ik koos voor het openbaar vervoer”

Sinds 2019 is Rajae Maouane samen met Jean-Marc Nollet covoorzitter van Ecolo.

“Twee maten, twee gewichten.” Brussels Parlementslid Marc-Jean Ghyssels (PS) neemt Rajae Maouane onder vuur omdat de Ecolo-voorzitster zondag in het RTL-programma ‘C’est pas tous les jours dimanche’ het fenomeen van de autoloze zondagen kwam bejubelen, maar tegelijk moest toegeven dat ze met de wagen was gekomen.

mtm

“Ik ga er niet om liegen, ik ben met de taxi naar hier gekomen”, zo verklaarde Maouane in ‘C’est pas tous les jours dimanche’, de Franstalige tegenhanger van ‘De zevende dag’, op RTL. Anders had de voorzitster van Ecolo 45 minuten moeten fietsen, luidde het. “Een beetje ingewikkeld.”

De bekentenis van Maouane is in het verkeerde keelgat geschoten bij Marc-Jean Ghyssels, Brussels Parlementslid voor PS. “Op autoloze zondag de taxi nemen om een praatje te houden over ecologie. Goede zet”, schrijft hij op X (voorheen Twitter).

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar maandag verdedigt Maouane zich op X. “Ik koos voor het openbaar vervoer: de taxi”, schrijft ze. Daarbij voegde ze toe dat ze behoorlijk gestresseerd was omdat ze niet te laat wou komen en dus koos ze voor “multimodaliteit”. “Maar geen paniek, ik heb daarna genoten van Brussel zonder auto’s.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen