Damiaanschool Tremelo doet oproep na groot waterlek: "Nood aan computers, geld en veel meer"

Een groot waterlek in het hoofdgebouw van de Damiaanschool in Tremelo heeft veel schade veroorzaakt. "Het water gutste uit het plafond en nu is veel materiaal vernietigd", zegt het directie-duo Liesbet Mertens en Karlien Pint. Ze doen in Goeiemorgen Morgen! op Radio2 een oproep om laptops en ander computermateriaal te schenken.

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor Goeiemorgen Morgen! op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux?Ā Laat het ons weten!

De nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er in de Damiaanschool in Tremelo een groot waterlek. "De schade is enorm", zeggen Liesbet Mertens en Karlien Pint. Ze zijn beiden directie in de lagere school voor buitengewoon onderwijs. "Gelukkig hebben we onze leerlingen vanochtend wel kunnen verwelkomen aan de schoolpoort."

BEKIJK - "Het water gutste uit het plafond"

Videospeler inladen...

Het waterlek ontstond vrijdagnacht. "Toevallig organiseerde de gemeente het Bal van de Burgemeester in onze school. Daardoor werd het lek snel ontdekt. Alle aanwezigen van het feest zijn in actie geschoten om het water weg te krijgen. Gelukkig maar, want anders zouden we het lek pas vanochtend gezien hebben", vertelt Liesbeth. "Ik wil iedereen bedanken die geholpen heeft.Ā De hulp en solidariteit van afgelopen weekend doen ons gigantisch veel deugd."

Angst voor de verzekering

De grootste vrees vanĀ Liesbeth en Karlien is het verdict van de verzekering. "De verzekeraar is al komen kijken. Die heeft een rapport opgesteld, maar ik vrees dat de schade niet gedekt wordt.", zegt Liesbeth. "Het materiaal op onze school is niet nieuw. We gebruiken het al jaren tot het letterlijk helemaal versleten is. We vermoeden dat de verzekeringswaarde laag zal zijn."

We hebben geen eigen financiƫle reserves

De school heeft geen budget om al het beschadigde materiaal instant te vervangen.Ā "We zijn al enkele jaren bezig met verbouwen. Er zijn geen reserves. En hebben dat materiaal nodig om de school te doen draaien."

Nood aan materiaal en geld

De school is nu vooral op zoek naar hulp. "We hebben nood aan ICT-materiaal, kopieer- en lamineerapparaten, een muziekinstallatie en financiĆ«le middelen", zeggen de directrices.Ā Wie kan helpen, mag contact opnemen met de school via directie@damiaanschool.beĀ 

Meest gelezen