© Getty Images

Dealer in Truiense stationsomgeving riskeert drie jaar cel

Sint-Truiden -

Een 45-jarige Truienaar staat terecht voor de verkoop van heroïne en cocaïne. De man zegt dat hij geen winst maakte, maar enkel verkocht om zijn eigen verslaving te bekostigen.

Geert Houben

Op 26 mei dit jaar zakte de politie af naar het voormalige Café Station in Sint-Truiden na een melding dat er veel volk rondhing. De verdekt opgestelde agenten merkten op hoe een man in een deuropening iets overhandigde aan een persoon op een step. Een controle van die laatste leverde één gram bruine heroïne op en de bekentenis dat hij al meermaals op die plek drugs had gekocht. Op 7 mei was ook al een nerveuze dame opgemerkt aan de woning. Ook zij bleek bij controle heroïne op zak te hebben. Het bericht dat het goedje daar te koop was, had ze ontvangen via een Nederlands telefoonnummer. 

Huiszoeking

Een huiszoeking bij de veertiger was goed voor 12 gram heroïne, ruim 2 gram coke, crackpijpjes en 1.025 euro cash. In zijn gsm vonden de speurders allerhande drugsgerelateerde berichten. De man vertelde dat hij zijn huis ter beschikking stelde van Nederlandse drugsrunners die er hun troep aan de man brachten. In ruil kreeg hij zelf heroïne.

De procureur wees op het uitgebreide criminele palmares van de verdachte waarop vermogens- en drugsdelicten staan. “Ik vorder drie jaar cel en 8.000 euro boete. Zijn strafblad is niet echt bemoedigend. Als de verdediging voorstellen heeft, kan mogelijk een deel met uitstel gekoppeld aan voorwaarden.” Advocate Ine Martens betwistte de verkoop niet, maar stelde dat de feiten niet zo lang hadden geduurd als het openbaar ministerie zegt. Ze herhaalde dat de betichte zijn woning ter beschikking stelde zodat anderen er konden dealen. “Een eigen handel was het niet.” De advocate vroeg om voorwaarden op te leggen zoals een behandeling in een instelling. “Dat kan dienen als een stok achter de deur, een drijfveer om zijn verslaving aan te pakken. Hij is al aan een traject bezig bij Asster in Sint-Truiden.”

Vonnis op 2 oktober.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer