Thomas Tuchel.© DeFodi Images via Getty Images

Bayern-coach Tuchel niet op de bank voor Champions League-clash met Man United wegens schorsing, trainer met verleden bij Rode Duivels neemt over

Bayern München-coach Thomas Tuchel (50) zal de clash van woensdag in de Allianz Arena tegen Manchester United vanuit de tribunes moeten volgen.

Quinten Torfs
Bron: BELGA

De vijftigjarige Duitser zit immers een schorsingsdag uit nadat hij in april vanwege kritiek op de wedstrijdleiding uitgesloten werd in de terugwedstrijd van de kwartfinales tegen Manchester City, de latere CL-winnaar. Tegen Bayern zullen zijn assistenten Anthony Barry, Arno Michels en Zsolt Löw overnemen. Barry mocht eind vorig jaar nog mee met de Rode Duivels naar het WK in Qatar als een van de assistenten van toenmalig bondscoach Roberto Martinez.

Tuchel in gesprek met Guardiola.© Getty Images

De intussen 37-jarige Barry combineerde die functie bij onze nationale ploeg met zijn bezigheden bij Chelsea, waar Tuchel toen trainer was. Eerder was hij ook al bij Ierland assistent-bondscoach. Met Martinez was er blijkbaar een connectie, want Barry is de Spanjaard intussen gevolgd naar Portugal, waar onze voormalige bondscoach begin dit jaar werd aangeduid als opvolger van Fernando Santos.

Anthony Barry.© Sportsfile via Getty Images

In het overige duel in groep A van het kampioenenbal ontvangt het Galatasaray van Dries Mertens het Deense FC Kopenhagen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer