© AP

Kim Jong-un spreekt “oprechte dank” uit aan Vladimir Poetin na bezoek aan Rusland

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zijn “oprechte dank” uitgesproken aan de Russische president Vladimir Poetin na een bezoek aan Rusland van bijna een week, zo melden staatsmedia maandag.

mtm
Bron: BELGA

De reis van de Noord-Koreaanse leider naar het Russische Verre Oosten was gericht op defensie en potentiële militaire banden tussen de twee landen. Kim Jong-un kreeg uitrusting voorgeschoteld, zoals Russische ruimteraketten en onderzeeërs. Daarnaast bezocht hij een Aquarium in Vladivostok waar hij getrainde militaire dolfijnen te zien kreeg.

LEES OOK. Kim Jong-un klapt voor sit-ups van enorme walrus Misha

LEES OOK. Kim Jong-un alweer naar huis na korte ontmoeting met Poetin: “We steunen Rusland in strijd tegen imperialisme”

De westerse landen zijn vooral bevreesd dat de reis ervoor gezorgd heeft dat Pyongyang, geïsoleerd en in het bezit van een nucleair arsenaal, wapens gaat leveren aan Moskou voor de oorlog in Oekraïne.

“Kim bedankte het Russische leiderschap oprecht voor hun speciale aandacht en gastvrijheid”, meldde het officiële Noord-Koreaanse persbureau KCNA maandag.

LEES OOK. Waarom Poetin Kim Jong-un absoluut in het ruimtevaartcentrum wou ontmoeten

Kim had woensdag, op de Russische ruimtehaven Vostotsjny, bijna 8.000 kilometer ten oosten van Moskou, een ontmoeting met Poetin. Het Kremlin verzekerde dat er tijdens de week “geen overeenkomst” was ondertekend.

Het is het eerste bezoek in vier jaar van de Noord-Koreaanse heerser aan Rusland en meteen ook zijn eerste buitenlandse reis sinds het begin van de coronapandemie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER