Erdogan wil dat Musk de volgende fabriek van Tesla in Turkije bouwt

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft aan Tesla-baas Elon Musk gevraagd om de volgende fabriek in Turkije te bouwen. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu.

Waarom is dit belangrijk?

Tesla heeft al fabrieken in verschillende delen van de wereld. Musks bedrijf heeft productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Duitsland en China. Zes van die fabrieken zijn zogenaamde gigafabrieken. Een zevende wordt momenteel gebouwd in Mexico.

In het nieuws: Erdogan heeft Musk dit weekend ontmoet tijdens een bijeenkomst in het Turkish House, een wolkenkrabber in de buurt van de Verenigde Naties in New York.

  • De Turkse president heeft aan de miljardair gevraagd om de volgende Tesla-fabriek in zijn land te bouwen. "Erdogan herinnerde zich dat Tesla met de elektrische auto Togg de Turkse markt betrad en riep Tesla op om zijn volgende fabriek in Turkije te vestigen", meldt Anadolu.
  • Volgens het persagentschap antwoordde Musk dat
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer