Archieffoto ter illustratie

Parket onderzoekt "intentie tot doden" bij dodelijk ongeval met step in Elsene

De automobilist die vrijdagnacht onder invloed van alcohol een 24-jarige vrouw doodreed in Elsene en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is aangehouden op verdenking van doodslag. Het Brusselse parket onderzoekt of er sprake was van een intentie tot doden.

Het slachtoffer reed met een step op de Renbaanlaan in Elsene toen ze in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 2.30u werd aangereden door een wagen. De 24-jarige vrouw werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze uiteindelijk bezweek aan haar verwondingen.

De bestuurder pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf, maar kon kort nadien worden opgepakt door de politie. De man bleek op het moment van zijn arrestatie onder invloed van alcohol te zijn.

De 35-jarige automobilist werd na verhoor door het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter, met het oog op zijn aanhouding.

Doodslag?

“De bestuurder werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van doodslag”, zegt parketwoordvoerster Sarah Durant.

“We onderzoeken of er een intentie tot doden was. Bij een ongeval gaat het in principe om feiten van ‘onopzettelijke doodslag’, maar in dit dossier zitten er elementen die ervoor gezorgd hebben dat het parket een onderzoek heeft geopend naar doodslag en dat de man voor die kwalificatie werd aangehouden door de onderzoeksrechter.”

Assisen?

Als de kwalificatie van doodslag overeind blijft tijdens het onderzoek, wil dat ook zeggen dat de bestuurder zich niet voor de politierechtbank zal moeten verantwoorden, maar voor het hof van assisen.

Op welke elementen het parket zich baseert om uit te gaan van een eventuele intentie tot doden, kan Durant niet kwijt.

De verdachte werd inmiddels overgebracht naar de gevangenis en verschijnt later deze week voor de raadkamer. Die moet beslissen of zijn voorlopige hechtenis gehandhaafd blijft.

Meest gelezen