De NAVO kondigt volgend jaar zijn grootste militaire oefening sinds het einde van de Koude Oorlog aan. Rechts: professor Luc De Vos.
Volledig scherm
PREMIUM
De NAVO kondigt volgend jaar zijn grootste militaire oefening sinds het einde van de Koude Oorlog aan. Rechts: professor Luc De Vos. © ANP / Photo News

“Een signaal voor Poetin”: dit kunnen we volgens defensiespecialist verwachten van de grootste NAVO-oefening ooit

De NAVO stuurt volgend jaar liefst 40.000 militairen het veld in voor de grootste militaire oefening sinds het einde van de Koude Oorlog. Volgens defensiespecialist Luc De Vos sturen we zo een boodschap naar Poetin. De Vos legt uit wat we kunnen verwachten: “Mensen kunnen zich dat maar moeilijk voorstellen, maar zulke oefeningen zijn gigantisch.”

14 reacties

  • Danny Schoofs

    3 maanden geleden
    Gewoon gaan oefenen in Rusland & Wit-Rusland... Als ze dan ginder iets zeggen, is't géén oorlog, nee nee, een militaire oefening...
  • Johan vanlede

    3 maanden geleden
    Prachtig hoe ze geld blijven weg smijten.
  • Serge Bulzariello

    7 maanden geleden
    Gewoon een gigantische troepenmacht aan de grens verzamelen en zeggen dat het voor een oefening is.
  • Roger Bosman

    7 maanden geleden
    Het is vooral een logistieke oefening. Zijn onze bruggen, viaducten, spoorbruggen klaar voor zwaar materiaal? En dat niet enkel op de hoofdassen maar vooral op secundaire wegen.Benzine diesel, kerosine, verschillende munities aangeleverd op de juiste plaats? Zijn alle voorraden gebruiksklaar of enkel in theorie zoals in het russisch leger? Herinner u de luchtaanval op de bruggen van Vroenhoven waar ook logistiek alles verkeerd ging.
  • Gino Denil

    7 maanden geleden
    Als men ergens wil aanvallen dan lokt men toch eerst een incident uit, Hubert Vanmechelen. Deden de VS in Vietnam toch ook. En deden de Russen eigenlijk ook door eerst wat te stoken in de Donbas.