© Kenedy News & Media

Vrouw (19) wist niet dat ze zwanger was, tot er plots voet uitsteekt bij toiletbezoek

Een negentienjarige vrouw uit het Britse Braintree is totaal onverwacht voor de tweede keer moeder geworden. Ze had negen maanden lang een kindje in haar buik, maar realiseerde zich dat pas als een voet van de baby tevoorschijn kwam bij een toiletbezoek.

Bron: De telegraaf

Faye White vertelt aan Kennedy News and Media dat ze maar liefst zes zwangerschapstesten heeft gedaan en die waren allemaal negatief. Ook haar menstruatiecyclus was normaal en een babybuik was nooit goed zichtbaar. In die zin was het een andere zwangerschap dan haar eerste, van haar tweejarige zoontje Brody-Chase. Anticonceptie gebruikte ze echter “niet regelmatig” met haar 21-jarige vriend Aidan Behrens. Dat er een risico aan verbonden was, wisten ze dus wel.

Faye was zonder dat ze het wist al 5 maanden zwanger toen ze deze beelden maakte© Kennedy News & Media

Dat bleek wel op 6 mei, toen haar vliezen na negen maanden zwangerschap braken. “Het leven was normaal totdat ik wakker werd in een enorme plas water.” White ging naar het toilet, omdat ze “veel druk voelde” en er kwam iets uit. Niet zomaar iets, maar een voet van haar baby. Vervolgens belde ze de ambulance en vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling. “De weeën waren in volle gang. Vanaf het moment dat de vliezen braken tot aan de geboorte, duurde het twee uur, zo snel is het gebeurd.”

Complicaties

Luna-Grace, zoals het meisje heet, werd uiteindelijk geboren in de ambulance. Er deden zich alleen complicaties voor. Zo lijdt het meisje aan ‘hypoxische ischemische encefalopathie’, hersenschade veroorzaakt door onvoldoende toevoer van zuurstof en bloed naar het hersenweefsel. Wat precies de gevolgen daarvan zijn, moet nog blijken. “Het kan zich nog ontwikkelen”, aldus White, die na tien dagen in het ziekenhuis weer naar huis mocht gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer