© Gemeente Pelt

Werken aan winkelzone De Koel klaar: met auto enkel toegang via Sellekaertsstraat

Pelt -

In Pelt zijn de werken aan winkelzone De Koel bijna klaar en gaat de weg dinsdagmorgen 19 september open. Vanaf dan geldt de nieuwe definitieve regeling voor het verkeer van en naar de winkels.

Geert Van Baelen

Het opzet is om fietsers en voetgangers meer veilige plaats bieden en het verkeer op de Leopoldlaan weer vlotter maken. Daarom zal de winkelzone met de auto vanuit Overpelt niet meer via de Leopoldlaan toegankelijk zijn, maar enkel via de Sellekaertsstraat. De handelszone uitrijden kan enkel nog via het kruispunt Leopoldlaan-De Koel, en zowel naar links als naar rechts. “Het autoverkeer kon voorheen via de Leopoldlaan de handelszone slechts langs één rijstrook in en uit. Dat gaf aanleiding tot verkeersopstoppingen over de gehele Leopoldlaan én in de handelszone”, luidt het bij de gemeente. “De nieuwe situatie met extra afslagstroken zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer op de Leopoldlaan en scheidt leveranciersverkeer van bezoekersverkeer. De verkeerslichten geven bovendien structuur en orde aan het in- en uitrijden van de handelszone.”  

Sellekaertsstraat

Wie uit de richting van Overpelt komt aangereden met de auto moet voortaan altijd via de Sellekaertsstraat naar de winkelzone en niet via de Leopoldlaan. “Daar zijn twee redenen voor. In de eerste plaats maakt dit het kruispunt Leopoldlaan-De Koel veiliger voor de fietsers. Ten tweede zorgt het ervoor dat de wachtrij om De Koel in te rijden vanuit Neerpelt niet uitgroeit tot een file”, luidt het. “Tot slot zorgen de nieuwe fiets- en voetpaden, zowel in De Koel als op het kruispunt met de Leopoldlaan, ervoor dat fietsers en voetgangers meer ruimte krijgen en zo veel veiliger en comfortabeler kunnen gaan winkelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer