© blg, google

Romane (24) van haar step gereden, meters meegesleurd en dan weggevlucht: bestuurder aangehouden op verdenking van doodslag

Elsene -

De automobilist die vrijdagnacht onder invloed van alcohol een 24-jarige vrouw doodreed in Elsene en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is aangehouden op verdenking van doodslag. Het Brusselse parket onderzoekt of er sprake was van een intentie tot doden.

Pieter Huyberechts Chris Verhaeghe en Annelies Baeten

Ze was op Erasmus geweest naar Madrid en rondde weldra haar studies Rechten af aan de Brusselse ULB. De toekomst lachte Romane (24) uit het Waals-Brabantse Ittre toe. Ze deed niets liever dan paardrijden of afspreken met haar vriendinnen. Zo ook vrijdagavond. Samen trokken ze richting Café Belga aan het Flageyplein in Elsene, razendpopulair onder Brusselse twintigers. Na het dansen sprong ze op een step huiswaarts richting haar kot.

LEES OOK. Romane (24) op step overleden na aanrijding door dronken automobilist

Gevlucht na aanrijding

Na nauwelijks een paar honderd meter liep het helemaal fout. Een bestuurder van 35, onder invloed van alcohol, reed haar frontaal aan. De jonge vrouw werd volgens onze informatie nog enkele meters op de motorkap meegesleurd, waarna de chauffeur het te voet op een lopen zette. Hij keek niet eens om naar het slachtoffer. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Romane kreeg een hartaanval en ondanks een operatie, overleed ze later die nacht in het Sint-Pietersziekenhuis.

Intentie tot doden?

De gevluchte chauffeur kon snel na de aanrijding onderschept worden. Hij legde een positieve ademtest af en werd dit weekend voor de onderzoeksrechter geleid, die hem prompt wegens poging doodslag aanhield. Speurders analyseren volgens onze informatie of hij bewust nog meters doorreed.

Brussels parketwoordvoerder Sarah Durant bevestigt de opvallende juridische kwalificatie die voorlopig op de feiten kleeft. “We onderzoeken inderdaad of er een intentie tot doden was”, zegt ze. “Bij een ongeval gaat het in principe om feiten van “onopzettelijke doodslag”, maar in dit dossier zitten er elementen die ervoor gezorgd hebben dat het parket een onderzoek heeft geopend naar doodslag en dat de man voor die kwalificatie werd aangehouden.”

Later deze week verschijnt de dertiger voor de raadkamer en krijgt hij te horen of hij nog een maand langer in de cel moet blijven. Mocht de kwalificatie aan het eind van het onderzoek overeind blijven, riskeert de man in principe een assisenproces in plaats van de politierechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER