Archiefbeeld ter illustratie

Illegale rave stilgelegd in bosje in Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw is dit weekend een illegale rave opgedoekt. Ongeveer 300 mensen uit binnen- en buitenland trokken naar de gemeente om feest te vieren in een bosje dicht bij het centrum. Op dat moment was er ook een fuif van de plaatselijke Chiro, wat voor enige verwarring zorgde bij de politie.

Driehonderd mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag naar een bosje tussen de Calloenstraat en de Hemelrijckstraat in Sint-Pieters-Leeuw getrokken voor een illegale rave. Het ging om feestvierders uit het hele land en daarbuiten. Sommige aanwezigen zouden uit Frankrijk en Nederland komen, de organisatoren kwamen uit Limburg.

Chiro

Na klachten van omwonenden kon de politie de illegale fuiflocatie ontdekken. Daar ging wel wat verwarring aan vooraf, want de plaatselijke Chiro had dezelfde nacht een kleine fuif, waarvoor ze een vergunning hadden. "We dachten eerst dat het lawaai van daar kwam", zegt burgemeester Jan Desmeth (N-VA).

Maar toen de Chiro netjes de muziek stopzette om 3 uur, zoals afgesproken, bleef het lawaai duren. De politie ging daarom op zoek naar de oorzaak van de geluidsoverlast. Toen de agenten de bosjes in gingen, ontdekten ze de illegale raveparty.

Geen feestje zonder muziek

De politie nam de muziekinstallatie in beslag. Zonder muziek was het feestje al snel gedaan en dropen de aanwezigen af. "De politie stelde wel pv’s op voor het illegaal organiseren van een feestje en voor foutgeparkeerde wagens", zegt de burgemeester.

"Veel mensen vertelden me dat ze veel overlast hadden van de Chiro. Maar laat ons duidelijk zijn: zij hebben hier totaal niets mee te maken", zegt de burgemeester nog.

Meest gelezen