Foto: Siska Gremmelprez

Lijnbus rijdt in op stilstaand zwaar transport in Pelt: twee lichtgewonden

Kort na 13 uur vanmiddag is een lijnbus ingereden op een zwaar transport op de Breugelweg in Overpelt (Pelt). Het transport stond op dat moment stil om een kraanwagen op te laden. De buschauffeur en een passagier raakten lichtgewond. 

Een bus van De Lijn is vanmiddag achterop een zwaar transport gebotst. Het ongeval deed zich voor op de Breugelweg in Overpelt, ter hoogte van dienstencentrum Sint Oda. "Het zware transport stond stil om een kraanwagen op te laden die was ingezet bij bouwwerken aan het dienstencentrum. Waarschijnlijk heeft de buschauffeur dat te laat gezien", valt te horen bij hulpverleningszone Noord-Limburg. 

"Bij ons kwam de melding binnen om 13.21 uur", laat politiezone HANO weten. "De buschauffeur zat even gekneld en raakte lichtgewond. Ook een passagier werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de vrachtwagen heeft een schok gevoeld, maar kwam er met de schrik vanaf. Er is een tijdlang een omleiding ingesteld, maar ondertussen is de weg weer vrijgemaakt." 

Meest gelezen