© Shutterstock

13-jarige meisje misbruikt door groep jongemannen in zwembad in Keulen

Een meisje van 13 jaar werd zondagavond door een groepje jongeren misbruikt in een zwembad in Keulen. Dat melden lokale media. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Duitse media melden maandag dat in Keulen een onderzoekt geopend is naar een groepje van acht jongemannen nadat er sprake zou zijn geweest van seksueel misbruik in een zwembad. De acht jongeren omsingelden een dertienjarig meisje en vielen haar lastig. Een zestienjarige jongen van Irakese afkomst zou zondagavond ook zijn hand in haar bikinibroek gestoken hebben.

Het meisje kon uiteindelijk ontkomen en bracht de badmeester op de hoogte. Die lichtte vervolgens de politie in. Zeven politiewagens kwamen ter plaatse en konden een getuige identificeren. De verdachten zijn drie zestienjarigen, drie 21-jarigen, een 22-jarige en een 26-jarige. De jongemannen wonen in Rheinland. Eén jongen is van Irakese afkomst. Vier anderen hebben de Syrische nationaliteit en drie anderen de Turkse.

Het meisje was in het zwembad met vriendinnen. Een woordvoerder van het Keulse zwembaden vertelde aan BILD: “Wij zijn blij dat onze badmeester onmiddellijk zo kalm reageerde en de politie belde. Onze medewerkers zijn voor dergelijke situaties opgeleid.”

De politie is nog op zoek naar getuigen van het incident.

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer