De Russische marine vuurt een raket af tijdens de oefeningen in de Beringzee.
Volledig scherm
De Russische marine vuurt een raket af tijdens de oefeningen in de Beringzee. © via REUTERS

Rusland vuurt kruisraketten af bij Alaska voor militaire oefeningen met tienduizend militairen

De Russische zeemacht heeft tijdens militaire oefeningen in de Beringzee, bij Alaska, verschillende kruisraketten afgevuurd. Dat zegt het Russische ministerie van Defensie maandag. Het ministerie benadrukt dat de oefeningen, die gericht zouden zijn op het beschermen van de noordelijke zeeroutes, louter “defensief van aard” zijn.

13 reacties

  • Dirk Doms

    7 maanden geleden
    De voorbereiding op WOIII is begonnen en die gaat uiteindelijk eindigen in een korte allesverwoestende kernoorlog. Want 1 ding is zeker, als Poetin geen kant meer uit kan neemt hij de ganse wereld mee in zijn ondergang.
  • luc maenhout

    7 maanden geleden
    In 1867 verkocht de Russische tsaar Alaska aan de Amerikanen voor een habbekrats. Later is gebleken dat de ondergrond vol olie en andere delfstoffen zit. Nu ruikt de nieuwe tsaar een kans om hier een tweede front te openen gezien zijn mislukte ambities in Oekraïne!
  • Frank Louman

    7 maanden geleden
    Dit is een spelletje doen alsof. Doen alsof Rusland nog genoeg soldaten en macht heeft aan zijn Oost kust. Het tegendeel is waar , die oefeningen doen de Russen pijn want elke roebel is nodig voor hun oorlog in Oekraiene.
  • John Stahl

    7 maanden geleden
    Als de NATO oefeningen wil houden in de Baltische zee, waarom zouden de Russen geen oefeningen mogen houden in hun achtertuin? Alaska ligt dichter bij Rusland dan aan mainland USA en was vroeger Russisch grondgebied.
  • Luc Lepoudre

    7 maanden geleden
    Waarschuwing aan de Amerikanen. Ze hebben zelfs geen afweer tegen deze rakettechnologie.