Cannabisplantage ontdekt in woning in Opitter

Bree -

In een huis op de Maaseikerbaan in Opitter (Bree) is een cannabisplantage ontdekt. Maandagavond rond 20 uur kwam de civiele bescherming onder begeleiding van de politie Carma de plantage ontmantelen en opruimen.

Volgens de buren gaat het om een leegstaand huis. “De grote woning, die trouwens helemaal onderkelderd is en een ruime zolder heeft, stond al ruim vijf jaar leeg”, klinkt het. “Af en toe werd ze verhuurd, maar het is toch alweer een hele tijd geleden dat er nog bewoners waren. Het viel wel op dat er dag en nacht een lamp brandde in de achterkeuken. Met het warme weer van de laatste tijd zagen we soms ook wel eens een tuinstoel buiten staan, maar volk hebben we hier al heel lang niet meer gezien. We hebben ook nooit iets geroken. Het is raar dat we hier helemaal niets van gemerkt hebben.” 

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be.(Patrick Brebels)

© Patrick Brebels

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer