Themabeeld© EPA-EFE

Australische politie arresteert duizendtal mensen tijdens grootschalige drugsactie, 1,2 ton drugs in beslag genomen

De Australische politie heeft bijna 1.000 mensen gearresteerd tijdens een grootschalige actie tegen illegale drugs en georganiseerde misdaad. Dat meldt de politie.

jvh
Bron: BELGA

In totaal werden er over het hele land ruim 2.000 aanklachten ingediend, 990 mensen werden opgepakt en 1,2 ton drugs werd in beslag genomen tijdens de actie, die een week duurde. De totale straatwaarde van de drugs bedroeg meer dan 475 miljoen Australische dollar (ongeveer 286 miljoen euro). Tijdens de operatie werden ook vuurwapens, voertuigen en luxegoederen in beslag genomen. 

Dan Ryan, hoofdinspecteur van de politie in de staat Victoria, sprak van een “ongelofelijk resultaat”, maar wees op de “schijnbaar onverzadigbare vraag” naar illegale stoffen in Australië. “De drugshandel heeft gevolgen voor iedereen, of het nu gaat om criminaliteit in lokale gemeenschappen of om verkeeronsgevallen, familiaal geweld, moorden en schietpartijen”, klonk het. Hij beloofde daarom dat de autoriteiten zich zullen blijven richten op de handel in illegale drugs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer