De vrachtwagen reed in de Bruul, richting Vijfhoek.© Politiezone Rivierenland

Vrachtwagen rijdt in verkeerde richting in Bruul: “Inbreuken op rij- en rusttijden en chauffeur kon geen rijbewijs voorleggen”

Mechelen -

De politie heeft eind vorige week een vrachtwagenbestuurder aan de kant gezet die even voordien in de verkeerde richting de Bruul in Mechelen was ingereden. Naast inbreuken op de rij- en rusttijden bleek de chauffeur geen rijbewijs te kunnen voorleggen… omdat het nog bij het politieparket lag.

Vrijdagvoormiddag liepen er bij de politiezone Rivierenland enkele meldingen binnen van een vrachtwagen die voor hinder zorgde in de Bruul. “Het ging om een combinatie trekker met oplegger die in de verkeerde richting door de Bruul reed”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Op de vesten kon een politieploeg de vrachtwagen aantreffen. Er werden overtredingen vastgesteld op het vlak van de rij- en rusttijden, maar heel snel bleek ook dat de bestuurder geen rijbewijs kon voorleggen. Zijn rijbewijs lag namelijk bij het politieparket omdat hij een rijverbod had om tijdens de weekends te rijden. Wanneer de bestuurder tijdens weekdagen toch gebruik wil maken van zijn voertuig, moet hij daarvoor een rijbewijs aanvragen bij zijn gemeente. En dat had meneer nagelaten te doen. Met als gevolg dat hij zonder geldig rijbewijs reed. Een andere bestuurder kwam de vrachtwagen uiteindelijk oppikken.” (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen