© REUTERS

Elon Musk overweegt “kleine maandelijkse betaling” voor gebruik van Twitter

Voor het gebruik van het sociale netwerk X, het vroegere Twitter, zouden alle gebruikers binnenkort wel eens een “kleine maandelijkse betaling” kunnen moeten doen. Dat heeft eigenaar Elon Musk gezegd in een gesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Die betaling zou moeten bijdragen tot de bestrijding van het grote aantal bots op het platform.

jvh
Bron: BELGA

Tijdens het gesprek met Musk had Netanyahu het over online antisemitisme, en hoe X het gebruik van bots aan banden zou kunnen leggen om het antisemitisme op het platform te beteugelen. Daarop antwoordde Musk dat het bedrijf “evolueert naar een kleine maandelijkse betaling voor het gebruik van X”.

“Het is de enige manier die ik kan bedenken om de grote legers aan bots te bestrijden”, aldus Musk. “Een bot kost een fractie van een cent, maar als iemand ook maar een paar dollar moet betalen, dan zijn de werkelijke kosten van bots erg hoog. Daarnaast moet je ook telkens een nieuw betaalmiddel opgeven telkens je een nieuwe bot wil gebruiken.”

Bots zijn geautomatiseerde accounts die beheerd worden door computerprogramma’s, en gebruikt worden om bepaalde boodschappen breder te laten circuleren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer