Vaya Con Dios vandaag: Dani Klein,Thierry Plas en François Garny.© CNR Records

Na bijna tien jaar komt Vaya Con Dios met nieuw album

Na tien jaar komt Vaya Con Dios met een album vol nieuwe nummers. Voorafgaand verschijnt de nieuwe single Shades of joy op 14 oktober.

POM

Vaya Con Dios, dat is vandaag frontvrouw Dani Klein (69) met gitarist Thierry Plas en bassist François Garny.

Dani Klein vertelt hoe de nieuwe single tot stand kwam: “Thierry, François en ik kwamen samen in Andalusië. Ze begonnen akkoorden samen te stellen en schreven er enkele arrangementen op. Ze speelden het voor me en ik nam geïmproviseerde melodieën voor ze op. We hebben de meest interessante ideeën geselecteerd en er een lied van gemaakt. Het was een vrolijk nummer dat de sfeer om ons heen weerspiegelde. Ik had de meeste teksten voor de nummers op het album al geschreven, maar ik vroeg Baï Kamara of hij het ook eens wilde proberen. Hij bedacht Shades of joy en schreef het denkend aan wie ik ben en het leven dat ik heb gehad.”

De releasedatum voor de nieuwe cd wordt nog niet bekendgemaakt. De nieuwe plaat is niet echt een come back van Vaya Con Dios. Vorig jaar al kwam een album uit met herwerkingen van de oude Vaya Con Dios-hits.

In een interview naar aanleiding van die CD (What’s a woman?) vertelde Dani Klein dat ze het grootste deel van haar tijd in Andalusië woont. “Afgelegen en midden in de natuur, met mijn vier honden. Ik vind daar de Brusselse humor terug: niets te au sérieux nemen. In België zijn we bovendien individualistisch geworden. Wat met een ander gebeurt, kan ons weinig schelen. Ginder zorgen we voor elkaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer