Bas van Toor.

Zichtbaar verouderde Bassie viert 88ste verjaardag

Het gaat niet goed met Nederlands bekendste clown. Op de foto’s van het feestje voor zijn 88ste verjaardag ziet Bassie er afgetakeld uit.

POM

Geregeld komt de familie van Bas van Toor (zo heet Bassie echt) met updates over zijn gezondheidstoestand. Die berichten zijn nooit vrolijk. De Nederlandse clown lijdt aan een auto-immunziekte die hem langzaam doet aftakelen.

Afgelopen zondag is Bassie 88 jaar geworden. Naar aanleiding daarvan postte zijn vrouw Coby een foto van Bassie die moeizaam een verjaardagskaart leest. Een paar maanden geleden liet Coby al weten dat het niet goed gaat met haar echtgenoot en dat het nu zeker was dat hij niet meer zal herstellen van zijn ziekte.

Zijn broer Aad zei toen in de Nederlandse pers: “Het enige dat hij nu nog kan is zijn rechterhand bewegen om de afstandsbediening van de tv te gebruiken. Voor de rest heeft hij overal hulp bij nodig. Het is al een paar jaar zo en het wordt helaas ook steeds een puntje erger. Er is geen hoop dat daar ooit verbetering in komt.”

(lees verder onder de Instagram-post)

Bassie leest zijn verjaardagskaart.© Instagram

Bassie en Adriaan raakten bij ons bekend door de tv-serie Bassie en Adriaan, die liep van 1978 tot 1996. Bassie was een clown en Adriaan een acrobaat. De broers trokken gezamenlijk op tournee door heel Europa maar in 2003 scheidden hun artistieke wegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER