Archiefbeeld ter illustratie

Straatverlichting in regio Halle-Vilvoorde zal uurtje later doven op vraag van inwoners

In de regio Halle-Vilvoorde zal de straatverlichting binnenkort op andere momenten gedoofd worden. Concreet zal de straatverlichting nu 20 uur per week gedoofd zijn, in plaats van 30 uur. De aanpassing gebeurt deels op vraag van de bevolking.

De regeling van de straatverlichting in de regio Halle-Vilvoorde zal vanaf 9 oktober aangepast worden. In 29 gemeenten zal de verlichting pas om middernacht uit gaan, terwijl die nu al om 23.00 uur gedoofd wordt. De straatverlichting blijft ook branden in de nacht van zondag op maandag. De bevolking was vragende partij voor die aanpassing.

"Veel inwoners vonden het een goed idee dat de lichten in het midden van de nacht gedoofd worden. Maar ze vinden wel dat 23.00 uur te vroeg was. Daarom hebben we besloten om dat uit te stellen tot middernacht", zegt Koen Van Elsen, voorzitter van het Toekomstforum van Halle-Vilvoorde. De straatverlichting zal telkens branden van zonsondergang tot middernacht en van 5.00 uur tot zonsopgang.

Inwoners maakten zich ook zorgen dat de gedoofde straatverlichting zou zorgen voor meer criminaliteit in de buurt. "Uit een bevraging bij de verschillende politiezones blijkt dat dat niet het geval is. Nergens werd er een impact gemeten op de criminaliteitscijfers of het aantal verkeersongevallen."

Meest gelezen