De Franse Émile is al meer dan twee maanden vermist.
Volledig scherm
De Franse Émile is al meer dan twee maanden vermist. © RV / ID/ Sebastiaan Franco

Duikers ingezet in zoektocht naar vermiste Émile (2), maar “voorlopig geen nieuwe aanwijzingen”

De zoektocht naar de kleine Émile (2), de Franse peuter die al meer dan twee maanden spoorloos is, is vandaag verdergezet. Deze voormiddag doorzochten duikers het Lac du Vernet, een waterreservoir van ongeveer 1.500 vierkante meter groot, meldt de Franse nieuwszender BFM TV. Omstreeks 12.30 uur is de zoekactie beëindigd. Er zouden geen nieuwe aanwijzingen zijn gevonden.

  1. Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewapen? Kolonel Housen: “Hele samenleving platgelegd, zonder miljoenen doden”
    PREMIUM
    108

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewa­pen? Kolonel Housen: “Hele samenle­ving platgelegd, zonder miljoenen doden”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”
  2. Noord-Koreaans propagandalied over Kim Jong-un, “Friendly Father”, gaat viraal op TikTok
    4

    Noord-Koreaans propaganda­lied over Kim Jong-un, “Friendly Father”, gaat viraal op TikTok

    Het Noord-Koreaanse propagandalied dat twee weken geleden gelanceerd werd door de staat, gaat nu wereldwijd viraal op TikTok. In het lied wordt Kim Jong-un geprezen als een vriendelijke, hartelijke en zorgzame leider. “Laten we zingen over Kim Jong-un. Onze grote leider! Laten we houden van Kim Jong-un. Onze vriendelijke vader!”, klinkt het in het refrein van het liedje. Het ‘popnummer’ lijkt tiktokkers van over de hele wereld aan te spreken.