© frmi

© frmi

© frmi

© frmi

© frmi

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Doldwaze taferelen in Mettekoven: dorstige facteurkes koersen rond dorpsplein

Heers

Zondagnamiddag kon je heel wat knotsgekke taferelen aanschouwen op en rond dorpsplein Den Dries in Mettekoven. De Vriendenkring van Mettekoven pakte er opnieuw uit met hun kolderieke facteurkeskoers.

“Voor de kinderen was er eerst een kinderkoers waarin 19 dappere facteurkes zich konden uitleven”, vertelt Carina Volont van de Vriendenkring. Nadien was het de beurt aan de volwassenen: 29 dorstige facteurkes koersten voor de overwinning en zorgden tegelijk voor het spektakel. “De vorige facteurkeskoers was alweer vier jaar geleden: corona en stormweer waren telkens spelbreker. We behielden ons bekende succesrecept: alle deelnemers moesten, individueel of in groep, op een zelfgemaakt of versierd vervoermiddel zo veel mogelijk rondjes rond het dorp rijden en elke ronde een pintje drinken en een brief posten.”

In het hilarische kijkstuk zagen we zowat de volledige cast van FC De Kampioenen passeren, zoals een wulpse Carmen, kleurrijke Boma, bazige Pascal, sportieve Pol en slungelachtige Markske. Een echte ‘bezemwagen’ sloot de carnavaleske koers ludiek af. “Dit was voorlopig onze laatste facteurkeskoers. Volgend jaar bestaat de Vriendenkring 25 jaar en organiseren we Mettekoven Live met een liveoptreden van de groep Domino”, geeft Carina nog mee.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer