Joris Herpol

Bewoners appartementsgebouw in Asse al vier maanden zonder lift: “Vrouw met gebroken voet moet op achterwerk trap af”

Een appartementsblok van woonmaatschappij Providentia in Krokegem bij Asse, zit al vier maanden zonder werkende lift. De zeven gezinnen die er wonen vroegen al meermaals om een oplossing. Maar voorlopig zorgde dat niet voor het herstel van de lift.

Woonmaatschappij Providentia stuurde nog voor de zomer op 22 mei een technieker langs. Die kon enkel vaststellen dat de lift defect was. “De woonmaatschappij kan er uiteraard niets aan doen dat de lift stuk is, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat de lift snel hersteld raakt. Het gebouw is nog geen drie jaar oud, er moeten toch nog wisselstukken in reserve zijn”, vraagt bewoonster Marie-Paule zich af.

Joris Herpol

“Het gebouw telt drie verdiepingen en onze wagens staan in de kelder. Ik woon helemaal bovenaan, ik ben kapot als ik met mijn boodschappen naar boven moet. En de buurvrouw op het eerste brak vorige week haar voet. Zij moet nu op haar poep de trap naar beneden. Ze hebben hier op elke verdieping nu twee stoeltjes gezet zodat we telkens even kunnen rusten, maar dat is er toch wat mee lachen”, zegt Marie-Paule.

Joris Herpol

Volgens Providentia is de schade aan de lift een gevolg van de waterinsijpeling. “We hebben de aansprakelijkheid van de aannemer opnieuw ingeroepen. Hierdoor moeten we wachten tot na de expertise ter plaatse vooraleer de lift hersteld mag worden. We zouden begin oktober meer moeten weten over de herstelling.”

Meest gelezen