© © VRT

‘First Dates’-barman Bram verkocht Antwerpse cocktailbar: “Toen ik Quotes opende, was ik eigenlijk nog in shock”

Bram Van Geert (34), bekend als de barman in ‘First Dates’ op VRT1, heeft zijn cocktailbar op de Antwerpse Melkmarkt recent overgelaten. Dat vertelt hij in Dag Allemaal. Een groot verlies, corona en een huilende baby maakten dat de voorbije jaren slopend waren voor de Antwerpenaar. Maar er is ook mooi nieuws, want Bram wordt voor de vierde keer papa.

edb

Van Geert maakte eind 2020 bekend dat hij een cocktailbar zou openen op de Melkmarkt, zodra de coronacrisis dat toeliet. Quotes opende uiteindelijk de deuren op 9 juni 2021, samen met de rest van de horeca. Bram en zijn vrouw Lien hadden een maand eerder echter een vreselijk verlies geleden. Hun tweeling August en Camille was na bijna zeven maanden zwangerschap overleden.

Bram Van Geert.© © VRT

LEES OOK. Barman Bram uit First Dates verliest tweeling: “Jullie waren te klein, nochtans zo perfect en volmaakt”

“Eigenlijk was ik nog in shock”, vertelt Bram. “Ik besefte nog niet goed wat ons overkomen was, maar ik had geen andere optie, ik moest ervoor gaan.” Er waren nog veel regels door de coronacrisis en personeelsproblemen stapelden zich op. Door de stress nam de bekende barman te vaak zijn toevlucht tot alcohol en begon hij weer te roken. Tegelijkertijd stopte hij met sporten en mediteren.

Een gezonde levensstijl was nochtans Brams uithangbord. “Ik was heel hard bezig met persoonlijke groei, jezelf optimaliseren, goed in je vel zitten... en toen gebeurde dat. Ik raakte het efkes kwijt.” Van Geert had het gevoel dat hij faalde. De tools tot mentaal welzijn die hij anderen aanreikte, kon hij zelf niet toepassen. “Ik verweet mezelf dat ik deze crisis niet aankon en raakte met mezelf in de knoop.”

En dan moest hij nog met een glimlach in het First Dates-restaurant verschijnen. “Dat was écht moeilijk, toen heb ik wel efkes gedacht: ik weet niet of ik nog ga meedoen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen roze wolk

Lien raakte al snel opnieuw zwanger. In april van vorig jaar werd Jack geboren. Na een zwangerschap die de ouders ervoeren als “de hel” omwille van de verlammende ongerustheid, ontbrak ook de roze wolk voor Bram. Hij ging er fysiek en mentaal aan onderdoor. Jack was zo’n vijf maanden oud toen de Antwerpenaar een waarschuwing kreeg. Hij zakte letterlijk door zijn knieën. “De dokter zei: ‘Dit is een signaal van je lichaam, je staat in het oranje, bijna rood zelfs.’” Het slaaptekort door de zaak en een baby met reflux en een lactose-intolerantie, pleegde roofbouw op zijn lichaam.

Recent besloot Bram de zaak over te laten. De overnemer sloot even de deuren, maar sinds 6 september kan je weer cocktails gaan drinken in Quotes. Bram is weer op de gezonde weg. En in blijde verwachting: het broertje van Jack, August en Camille wordt midden december verwacht. “Het belooft een pittig eindejaar te worden”, aldus Van Geert.

LEES OOK. Mechelse onderneemster Gingia is nieuw gezicht in ‘First Dates’: “Gelukkig hoef ik zelf niet meer te daten”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER