Stephanie en Raf trouwden in het thema van ‘The Addams Family’. “Twee dagen na Rafs aanzoek hadden we het hele feest al geregeld”, lacht Stephanie.© Dominique Frateur

Waarom Stephanie en Raf volledig in het zwart trouwden

Maaseik -

Een doodsbrief als uitnodiging, de bruid in een zwart kleed en ook alle gasten in het zwart. Het trouwfeest van Raf Brouns (49) en Stephanie Digneffe (35) zag er wat ongewoon uit. Hun liefde vierden ze in het thema van ‘The Addams Family’. “Toen ik hem zag optreden met zijn bandje, sprong de vonk meteen over.”

Eén blik van de gitarist, meer had Stephanie niet nodig. Al zou het wel nog even duren vooraleer ze haar muzikant kon strikken. In de weekends vertoefde de Borgloonse regelmatig in een café in Opitter, maar dat was gesloten. Daarom trok ze samen met enkele vrienden naar Molenbeersel. “Daar trad de band Awful Age op”, vertelt Stephanie. “Toen het optreden begon, kreeg ik meteen de gitarist in het oog. Ik had hem ook al enkele keren naar mij zien loeren. Ik voelde meteen een speciale vibe tussen ons.”

Tot een ontmoeting kwam het die avond niet. “Een van mijn vriendinnen had veel te veel gedronken, dus na het optreden brachten we haar meteen naar huis”, lacht Stephanie. “De volgende dag zocht ik het bandje wel meteen op via Facebook en zo vond ik ook het profiel van Raf. Maar daar bleef het bij. Tot mijn vrienden me een week later opnieuw mee vroegen naar een optreden van Awful Age. Natúúrlijk wilde ik mee. Meteen voelde ik weer die klik tussen ons. Ik heb Raf toen mijn zonnebril aangeboden omdat de zon in zijn ogen scheen, maar die heeft hij toen heel verlegen geweigerd. Alweer kwam er dus niet echt een gesprek.”

© Dominique Frateur

Alles zwart

Maar een dag later volgde dan toch een vriendschapsverzoek op Facebook. “Toen zijn we beginnen praten en dat is eigenlijk nooit gestopt”, vertelt Stephanie. “Er ging nog wat tijd over, maar intussen zijn we twee jaar samen. Raf was eigenlijk niet van plan om opnieuw te trouwen, maar ik zei altijd: ik ben wel the wife of your life hé. In december vorig jaar heeft hij mij dan ten huwelijk gevraagd met een zelf geschreven liedje. Twee dagen later hadden we het hele trouwfeest al volledig geregeld.” (lacht)

En dat trouwfeest was er niet zomaar eentje. Op haar trouwfoto in onze krant pronkte Stephanie in een opvallend zwart kleed. Geen toevallige keuze. “Heel ons feest stond in het thema van The Addams Family”, vertelt Stephanie. “Dat is een van de favoriete films uit mijn jeugd. En toevallig was de spin-off Wednesday toen ook net begonnen op Netflix. Ik was er helemaal in de ban van. De uitnodigingen voor ons huwelijk maakten we op als een doodsbrief. Raf droeg een zwart kostuum, ik een zwart kleed. Onze kinderen – we hebben allebei een zoon uit een vorig huwelijk – waren verkleed als Pugsley en Wednesday, de kinderen van The Addams Family. Raf zijn broer kwam als Lurch, de butler van de familie.”

Stephanie en Raf.© rr

Muzikale gelofte

Ook als muzikant zorgde Raf voor een specialleke op zijn trouwfeest. “Raf brengt mij wel eens vaker een muzikale ode”, vertelt Stephanie. “Vaak zijn dat dan covers waar hij zijn eigen versie van maakt. Ook zijn gelofte bracht hij met een cover, het liedje Zijn het je ogen van Danny Vera. Zelf had ik gewoon een tekst geschreven. Op het feest heeft Raf ook opgetreden. Ik heb ook vier liedjes mee gezongen. De broer van Raf zorgde samen met onze kinderen voor een optreden met djembés. Het was echt een fantastisch feest.”

Bekijk hier alle Limburgse huwelijken

De uitnodiging voor hun trouwfeest maakten Raf en Stephanie op als een doodsbrief.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer