Archiefbeeld van een vakbondsactie in de Wetstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een vakbondsactie in de Wetstraat. © BELGA

Al twee vakbonden schieten “ultiem voorstel” Delhaize af: dreigt personeel straks met lege handen achter te blijven?

Zowel de liberale als de socialistische vakbonden hebben het “ultieme voorstel” van Delhaize naast zich neergelegd. Hoe moet het nu verder met het sociaal conflict? En dreigt het personeel straks met lege handen achter te blijven? “Als het al niet lukt met een minister en baron rond de tafel, blijft alleen de koning nog over, zeker?”

68 reacties

  • Gerry Cle

    7 maanden geleden
    Ik vrees dat de vakbonden gelijk hebben en dat één jaar na de overnames de meesten (duursten) van de huidige personeelsleden ontslagen worden en uiteraard ZONDER hoge ontslagpremie. Die overnemers willen winst maken en niet aan liefdadigheid doen. PS: zonder vakbonden was de indexaanpassing allang afgeschaft, waren er geen vergoedingen voor nacht- of weekendwerk meer en konden we een dag betaald verlof inleveren.
  • willy zachel

    7 maanden geleden
    Dit weigeren is puur waanzin en uiteraard in de hand gewerkt door de vakbonden ten koste van de werknemers . Eigenlijk als ze slim waren zouden de werknemers massaal hun vakbond lidmaatschap moeten opzeggen Dit is overduidelijk waanzinnig misbruik door de vakbonden
  • Luc Geerts

    7 maanden geleden
    Het is inderdaad zo, wat we nu als arbeiders en bedienden hebben bereikt ligt voor het grootste deel bij de vakbondsmensen van VROEGER.De echte vechters voor de werkmens.Maar het tij is gekeerd, de vakbonden van nu denken nog maar aan één ding, vooral het voortbestaan van zichzelf.
  • Peter Buyck

    7 maanden geleden
    De sociale voordelen zijn er. Dank u. Vakbonden moeten ook waken over de jobzekerheid van hun leden. Liever wat minder loon bij een zelfstandige dan een massale ontslagronde. En dat is de perceptie die we hier hebben: het personeel dreigt ontslagen te worden door de houding van (sommige) vakbonden. Het is al erg genoeg dat sommige werknemers hierdoor leningen aangaan om hun Delhaize te kopen.
  • Jo Bosman

    7 maanden geleden
    Velen snappen het hier niet en bashen op de vakbonden, Diegene die zorgden voor alle sociale voordelen die u nu hebt . Maar diegene die deze voorwaarden van delhaize accepteert is de pineut. Vergeet niet als het te mooi is om waar te zijn dat het ook is .