© REUTERS

Bosch verdacht van machtsmisbruik op markt voor e-bikes

Een Italiaanse toezichthouder verdenkt onderdelenfabrikant Bosch van misbruik van zijn dominante positie op de markt voor e-bikes. Het concern is een van de bekendste leveranciers van bijvoorbeeld accu’s voor elektrische fietsen. Maar volgens kartelwaakhond AGCM weigert het bedrijf zijn aandrijvingssystemen te laten samenwerken met technologie van concurrenten.

gjs
Bron: BELGA

De Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato, zoals AGCM voluit heet, onderzoekt specifiek de manier waarop Bosch omgaat met antiblokkeersystemen (ABS) voor e-bikes. Een Italiaanse ontwikkelaar van ABS voor fietsen heeft geklaagd dat het van oorsprong Duitse bedrijf het onmogelijk maakt om dit systeem te laten functioneren in combinatie met de aandrijvingssystemen van Bosch. Daarmee bevoordeelt Bosch mogelijk zijn eigen ABS-technologie. “Dit soort gedrag zou de enige concurrent voor Bosch op de Europese markt voor ABS voor elektrische fietsen kunnen buitensluiten”, schrijft de toezichthouder.

Bosch bevestigt in een reactie dat de mededingingsautoriteiten een onderzoek zijn gestart naar zijn divisie Bosch eBike Systems. “Één van onze belangrijkste principes is het naleven van de wet. Bosch werkt samen met de autoriteiten”, is alles wat de onderneming over de lopende zaak kwijt wil.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer